WordPress Weboldal Készítés – Lépésről lépésre 2024-ben

A WordPress Weboldal Készítés 2024-ben az egyik leghatékonyabb, legnépszerűbb és egyszerűbb módja annak, hogy jelen legyél az online térben. A WordPress egy ingyenes és nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer (CMS), amely lehetővé teszi, hogy könnyen készíts weboldalakat anélkül, hogy programozni kellene tudnod. Ez nem feltétlen jelenti azt, hogy nem előny a programozói tudás vagy szakértő weboldal fejlesztő bevonása, csak, hogy egy egyszerű weboldalt saját magad is el tudsz készíteni, ami kezdésnek a legtöbb esetben elég lehet. Nagy előnyt tud jelenteni egy WordPress-es weboldalal abban az esetben is, ha szakemberre bíznád honlapod fejlesztését, viszont nem szeretnél függni senkitől. Egy WP-s oldalt egyszerűen fogsz tudni kezelni Te is!

Side note: amennyiben most kezdenél bele a WordPress Weboldal Készítésbe és van pár dolog, ami nem teljesen tiszta, javasoljuk, hogy olvasd el az alapozó WordPress-es blogcikkünk.

Weboldal, Webáruház készítés - 100% garanciával, akár 1 héten belül

Nincs kedved vagy időd foglalkozni Weboldalad elkészítésével? Nem gond, szervezd ki!
Eddig több, mint 80 cég weboldalán, webáruházán dolgozhattunk. Tégy próbára minket Te is!

Egy WordPress Weboldal Elkészítéséhez szükséged lesz:

 • Egy domain névre: ez az a cím, amelyen az emberek megtalálják a weboldaladat (pl. rmwebstudio.hu).
 • Egy tárhelyszolgáltatóra: ez az a cég, amely tárolja wordpress weboldalad fájljait és adatbázisát az interneten. A tárhely és domain kapcsán mi a Sybell-t javasoljuk, kiváló ár-érték aránya miatt.

A WordPress Weboldal Készítésének legfőbb lépései:

 1. Válassz egy domain nevet
 2. Regisztrálj és fizess elő egy tárhelyszolgáltatónál valamelyik szabadon választott tárhelycsomagjára
 3. Telepítsd a WordPress-t a tárhelyedre
 4. Válassz egy jó WordPress sablont
 5. Készítsd el a szükséges oldalakat
 6. Telepíts néhány alapvető bővítményt
 7. Hogyan népszerűsítsd WordPress Weboldalad?
 8. Hogyan mérdd az eredményeidet?

Ezeket a lépéseket részletesen is elmagyarázom neked.

1. Válassz egy domain nevet

A domain név az első benyomás, amit a látogatóid kapnak rólad és a weboldaladról. Ezért fontos, hogy olyan domain nevet válassz, ami jól tükrözi a tevékenységedet vagy célodat.

Néhány tipp a domain név választásához:

 • Legyen rövid és könnyen megjegyezhető
 • Legyen kapcsolódó a tartalmadhoz vagy kulcsszavadhoz
 • Kerüld el a kötőjeleket és számokat
 • Használj olyan végződést (.com, .hu stb.), ami megfelel az országodnak vagy piacodnak

Ha már kiválasztottad a domain nevedet, ellenőrizd le, hogy szabad-e regisztrálni. Ha igen, akkor foglald le minél hamarabb.

2. Regisztrálj egy tárhelyszolgáltatónál

A tárhelyszolgáltató az a cég, amely biztosítja azt az online teret (tárhelyet), ahová feltöltheted és futtathatod a WordPress weboldalad fájljait és adatbázisát.

Nem mindegyik tárhelyszolgáltató alkalmas WordPress weboldal készítésére, ezért fontos olyan szolgáltatót választani, amely:

 • Megbízható és gyors: nem akarsz olyan weboldalt, ami gyakran leáll vagy lassú betöltési idővel rendelkezik.
 • Biztonságos: védd meg magad és látogatóidat a hackerekkel és vírusokkal szemben.
 • Támogató: ha bármi problémád adódik vagy kérdésed van, akkor tudj segítséget kérni.
 • Kedvező árú: találj olyan csomagot vagy ajánlatot, ami megfelel az igényeidnek és pénztárcádnak.

3. Telepítsd az ingyenes WordPress-t

A WordPress telepítése nem bonyolult folyamat, és a legtöbb tárhelyszolgáltató segítséget nyújt ebben. Általában két módon telepítheted a WordPress-t:

 • Automatikusan: sok tárhelyszolgáltató kínál egyetlen kattintással telepíthető WordPress-t a vezérlőpultjukon keresztül. Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a WordPress telepítésének.
 • Manuálisan: ha nincs ilyen lehetőséged, akkor magadnak kell letöltened a WordPress fájlokat, feltöltened őket FTP-n keresztül a tárhelyedre, létrehoznod egy adatbázist és beállítanod a wp-config.php fájlt. Ez egy kicsit bonyolultabb és időigényesebb módja a WordPress telepítésének. A manuális wordpress telepítéséről is írtunk cikket, amit ide kattintva tekinthetsz meg.

Ha sikeresen telepítetted a WordPress-t, akkor beléphetsz az adminisztrációs felületre (wp-admin), ahonnan kezelheted és szerkesztheted a weboldaladat.

4. Válassz egy jó WordPress sablont

A sablon (más néven téma vagy theme) határozza meg a weboldalad kinézetét és funkcióit. A sablonok segítségével könnyen testreszabhatod az oldalad stílusát és elrendezését anélkül, hogy programozni tudnál.

A WordPress hivatalos oldalán több ezer ingyenes sablont találhatsz különböző kategóriákban és címkékkel szűrve. Ezek között biztosan van olyan, ami megfelel az ízlésednek és célodnak.

Ha mégis valami egyedibbre vágysz vagy több funkciót szeretnél használni, akkor érdemes fizetős sablonok között is nézelődni. Ezek általában minőségibbek, jobban optimalizáltak és támogatottak.

A sablonok telepítése egyszerű: csak töltsd le őket ZIP formátumban (ha fizetős sablont választottál), majd töltsd fel őket az adminisztrációs felületen (Megjelenés->Témák->Új hozzáadása). Ha ingyenes sablont választottál, akkor közvetlenül is telepítheted onnan.

Miután aktiváltad a sablont, be tudod állítani annak opcióit (pl. színek, betűtípusok, logó stb.) az adminisztrációs felületen vagy az élő testreszabón keresztül (Megjelenés->Testreszabás).

5. Készítsd el a szükséges oldalakat

A weboldalad tartalmát oldalakba (pages) és bejegyzésekbe (posts) rendezheted. Az oldalak általában statikus tartalmat jelenítenek meg (pl. bemutatkozás, kapcsolat stb.), míg a bejegyzések dinamikus tartalmat (pl. blogposztok).

Az oldalak létrehozása egyszerű: csak menj az adminisztrációs felületre (Oldalak->Új hozzáadása), adj nevet az oldalnak, írd meg vagy másold be a tartalmát szerkesztőfelületen, majd publikáld vagy ment el vázlatként.

6. Telepíts néhány alap wordpress bővítményt

A bővítmények (plugins) olyan kiegészítők, amelyek új funkciókat adnak a WordPress weboldaladhoz. A bővítmények segítségével például biztonságosabbá, gyorsabbá és felhasználóbarátabbá teheted az oldaladat.

A WordPress hivatalos oldalán több tízezer ingyenes bővítményt találhatsz különböző kategóriákban és címkékkel szűrve. Ezek között biztosan van olyan, ami megfelel az igényeidnek és célodnak.

Ha mégis valami egyedibbre vágysz vagy több funkciót szeretnél használni, akkor érdemes fizetős bővítmények között is nézelődni. Ezek általában minőségibbek, jobban optimalizáltak és támogatottak.

A bővítmények telepítése egyszerű: csak töltsd le őket ZIP formátumban (ha fizetős bővítményt választottál), majd töltsd fel őket az adminisztrációs felületen (Bővítmények->Új hozzáadása). Ha ingyenes bővítményt választottál, akkor közvetlenül is telepítheted onnan.

Miután aktiváltad a bővítményt, be tudod állítani annak opcióit (ha van) az adminisztrációs felületen vagy a saját menüpontján keresztül.

Néhány alapvető bővítmény, amit érdemes telepítened:

 • Yoast SEO: ez a bővítmény segít optimalizálni a weboldalad SEO-ra (keresőoptimalizálás), ami növeli az esélyedet arra, hogy jobb helyezést érj el a Google-ban és más keresőkben.
 • Jetpack: ez a bővítmény több funkciót is nyújt egyben, mint például biztonság, teljesítménynövelés, statisztika, kapcsolódás a közösségi médiához stb.
 • Contact Form 7: ez a bővítmény lehetővé teszi, hogy egyszerűen létrehozz és beillesz kapcsolatfelvételi űrlapokat az oldaladra.
 • WooCommerce: ez a bővítmény segít létrehozni és kezelni egy online áruházat a WordPress-en belül.
 • Elementor: ez a bővítmény egy vizuális szerkesztőfelületet ad a WordPress-hez, amellyel könnyen tudsz szép és reszponzív weboldalakat tervezni anélkül, hogy programozni tudnál.
wordpressweboldalkészítés_wordpressweboldalkeszites_wordpress_weboldal_keszites
A wordpress weboldalad látogatóinak jövőbeli növekedése! 🙂

7. Hogyan népszerűsítsd WordPress Weboldalad?

A weboldalad népszerűsítésének több módja is van, de a legfontosabbak a következők:

 • SEO: a keresőoptimalizálás célja az, hogy javítsd a weboldalad helyezését a keresőkben (főleg a Google-ban), így több látogatót vonzz. Ehhez figyelned kell a kulcsszavakra, a tartalom minőségére és frissességére, az oldal sebességére és mobilbarátságára stb. A Yoast SEO bővítmény segít ebben.
 • Közösségi média: a közösségi média platformokon (pl. Facebook, Instagram, Twitter stb.) megoszthatod a tartalmaidat és építhetsz kapcsolatot a célközönségeddel. Ehhez létre kell hoznod egy profilt vagy oldalt az adott platformon és rendszeresen posztolnod kell érdekes és hasznos tartalmakat.
 • E-mail marketing: az e-mail marketing egy hatékony módja annak, hogy közvetlenül kommunikálj az érdeklődőiddel vagy vásárlóiddal. Ehhez létre kell hoznod egy e-mail listát (pl. feliratkozási űrlappal vagy lead magnet-tel) és küldened kell nekik értékes e-maileket (pl. hírlevelekkel vagy ajánlatokkal).
 • Hirdetés: ha gyorsan szeretnél növelni a forgalmadat vagy eladásaidat, akkor fizetett hirdetéseket is használhatsz különböző platformokon (pl. Google Ads, Facebook Ads stb.). Ehhez meg kell határoznod a célodat, célcsoportodat és költségvetésedet, majd létrehoznod egy vonzó hirdetést.

8. Hogyan mérdd az eredményeidet?

A weboldalad sikerességét nem csak érzésre vagy véleményre alapozhatod, hanem mérheted is különböző mutatókkal (métrikákkal). Ehhez szükséged van egy analitikai eszközre, amely nyomon követi és jelenti a weboldalad látogatottságát és viselkedését.

Az egyik legnépszerűbb és legjobb analitikai eszköz a Google Analytics. A Google Analytics segítségével megtudhatod például:

 • Hány látogatója van a weboldaladnak egy adott időszakban
 • Honnan jönnek a látogatóid (pl. keresők, közösségi média stb.)
 • Milyen eszközt használnak a látogatóid (pl. asztali számítógép, mobiltelefon stb.)
 • Milyen oldalakat néznek meg a látogatóid és mennyi időt töltenek el rajtuk
 • Milyen cselekvéseket hajtanak végre a látogatóid (pl. feliratkozás, vásárlás stb.)
 • A Google Analytics használatához regisztrálnod kell egy fiókot és hozzá kell adnod a weboldaladat. Ezután megkapod egy követőkódot (tracking code), amit be kell illesztened a weboldalad forráskódjába vagy egy bővítmény segítségével (pl. MonsterInsights).
 • Miután elkezdted gyűjteni az adatokat, meg tudod nézni őket a Google Analytics felületén különböző jelentésekben és diagramokban.

Mennyi idő alatt készül el WordPress Weboldalad?

A WordPress weboldal elkészítésének ideje nagyban függ attól, hogy mennyi tartalmat szeretnél feltenni rá, milyen bonyolult a design és a funkcionalitás, és mennyire vagy jártas a WordPress használatában.

Általánosságban elmondható, hogy egy egyszerű WordPress weboldal elkészítése néhány nap, míg egy bonyolultabb vagy egyedi weboldal akár heteket vagy hónapokat is igénybe vehet.

A WordPress weboldal készítésének fő lépései a következők:

 • Webtárhely és domain név kiválasztása és megvásárlása. Ez az első lépés nem tart tovább 1-2 óránál.
 • WordPress telepítése és téma kiválasztása. Ehhez össze kell hasonlítanod a különböző ingyenes vagy fizetős témák közül azt, amelyik legjobban illik a weboldalad céljához és stílusához. Ez akár 4 órát is igénybe vehet.
 • Szükséges oldalak létrehozása, bővítmények telepítése és téma testreszabása. Itt kell feltöltened a tartalmadat (szövegek, képek stb.), beállítanod az oldalszerkezetet (menük, fejléc stb.), hozzáadnod az extra funkciókat (pl. kapcsolatfelvételi űrlap, közösségi média gombok stb.) és személyre szabnod a kinézetet (színek, betűtípusok stb.). Ez a legidőigényesebb része a folyamatnak, ami akár több napot is eltarthat attól függően, hogy mennyire részletesen dolgozol.
 • Weboldal tesztelése és szükséges javítások elvégzése az indulás előtt. Itt ellenőrizned kell, hogy minden jól működik-e a weboldalon (pl. linkek, formátumok stb.), nincsenek-e hibák vagy hiányosságok (pl. helyesírási hibák), valamint optimalizálnod kell az oldal sebességét és biztonságát (pl. gyorsítótár pluginnel vagy SSL tanúsítvánnyal). Ez általában néhány órát vesz igénybe.

Hogyan válassz WordPress Weboldal Készítés kivitelezőt?

Ha nem akarsz magad foglalkozni a WordPress weboldal készítésével, akkor érdemes egy szakértőt megbíznod ezzel a feladattal. De hogyan válassz ki egy jó WordPress fejlesztőt a sok közül?

A WordPress fejlesztő kiválasztásának néhány fontos szempontja a következők:

 • Tudd, hogy mit keresel. Mielőtt elkezdenél keresgélni a fejlesztők között, tisztázd magadban, hogy milyen típusú és funkciójú weboldalt szeretnél létrehozni, milyen költségvetéssel rendelkezel, és milyen határidőre van szükséged.
 • Tudj, hogy hol találod meg a megfelelő fejlesztőt. Vannak különböző platformok és források, ahonnan kereshetsz WordPress fejlesztőket. Például:
 • Ajánlások: Kérdezd meg az ismerőseidet vagy más weboldal tulajdonosokat

Weboldal, Webáruház készítés - 100% garanciával, akár 1 héten belül

Nincs kedved vagy időd foglalkozni Weboldalad elkészítésével? Nem gond, szervezd ki!
Eddig több, mint 80 cég weboldalán, webáruházán dolgozhattunk. Tégy próbára minket Te is!

Fontos, hogy mielőtt kivitelezőt keresel, határozd meg az elvárásaid!

Az elvárásaid meghatározása nagyon fontos lépés a WordPress fejlesztő kiválasztásában. Ha nem tudod pontosan, mit szeretnél a weboldaladtól, akkor nehéz lesz egy fejlesztővel együttműködni és elégedett lenni az eredménnyel. Az weboldal készítés árairól itt olvashatsz.

Az elvárásaid meghatározásának néhány lépése a következők:

 • Határozd meg a weboldal célját és célcsoportját. Miért akarsz egy weboldalt? Kiknek szól? Milyen üzenetet akarsz közvetíteni?
 • Határozd meg a weboldal funkcióit és tartalmát. Milyen oldalakból álljon a weboldalad? Milyen információkat akarsz megosztani? Milyen extra funkciókra van szükséged (pl. e-kereskedelem, ügyfélkapu stb.)?
 • Határozd meg a weboldal designját és stílusát. Milyen színeket, betűtípusokat, képeket stb. szeretnél használni? Van-e márkaazonosságod vagy logód? Van-e példa olyan weboldalakra,
 • amelyek tetszenek vagy nem tetszenek neked?
 • Határozd meg a költségvetésedet és határidődet. Mennyit vagy hajlandó fizetni egy WordPress fejlesztőnek? Mikorra szeretnéd elkészíteni a weboldaladat?
 • Ezek az információk segítenek abban, hogy jobban kommunikálhass egy potenciális fejlesztővel, és könnyebben megtalálhasd azt, aki megfelel az igényeidnek.

Gyakran Ismételt Kérdések

Nos, erre nem lehet egyszerűen válaszolni. Minden cég más-más igényekkel keres meg minket. Egy céges Wordpress Weboldal készítés árazását tekintve figyelembe kell venni a funkcionális igényeket, és a rendelkezésre álló időt is.

Egy kifejezetten egyszerű céges Wordpress oldal piaci ára 200.000Ft-tól indul, a webshopok esetén pedig 450.000Ft-tól érdemes kalkulálni. Ez persze közel sem reprezentatív, mivel minden wordpress weboldal készítésére egyéni árajánlatot adunk. Úgy érzed tudnánk együtt dolgozni? Keress Minket bátran!

Egy egyszerűnek mondható céges Wordpress Weboldal elkészítéséhez átlagosan 1-2 hétre van szükség. Átlagosan ez egy főoldalt és 4-5 aloldalt jelent.

Amennyiben ennél több információt kell megjeleníteni, illetve több a funkcionális igény, ez meg tudja növelni a wordpress weboldal készítési idejét. Nyilván specifikációtól függ főként, de ebben az esetben már 2-3 hétre lehet számítani.

Egy Wordpress-es Webshop (WooCommerce) elkészítése szintén függ az igényektől. Pl.: online számlázóprogram összekötés, online fizetés integráció, marketing funkciók (kosárelhagyás figyelmeztető, popupok), többnyelvűség és több valutafizetési igény. Átlagosan egy Wordpress alapokon futó WooCommerce-s webáruház elkészítéséhez 3-5 hétre van szükség.

A témáról írtunk bővebben, ezt itt tudod megtekinteni.

Nagyon gyakran felmerül kérdésként, hogy a Wordpress, mint tartalomkezelő rendszer, biztonságos-e. Nyílt forráskódú és közkedvelt CMS rendszer révén, sajnos a hackerek körében is kedvelt. Viszont, és ez egy határozott viszont, amennyiben megfelelő körültekintéssel választjuk ki a Wordpress Weboldalunk sablonját, a hozzá tartozó bővítményeket és a fejlesztőnket, akkor nem kell aggódnod.

Az egyik legfontosabb tétele a biztonságnak a megfelelő Wordpress sablon és a weboldalhoz tartozó bővítmények.

Rengeteg időt, pénzt és energiát áldozunk arra, hogy felkutassuk a megfelelően összerakott sablonokat, amiket aztán nyugodt szívvel tudjunk ajánlani ügyfeleink részére. Ezek szinte kivétel nélkül prémium sablonok, amiket nagymúltú és jó hírnevű fejlesztő cégek adnak ki. Ezt rendszeresen frissítik, a biztonsági réseket betömik és folyamatosan igazítják az aktuális programozási trendekhez.

Ez szintén elmondható az általunk készített wordpress weboldalakon használt bővítményekre is. A legtöbb ismert bővítményhez van lifetime ügynökségi licenszünk, viszont folyamatosan felülvizsgáljuk, jelent-e meg új bővítmény a piacon, amit ügyfeleink weboldalain fel tudunk-e használni.

A Wordpress Weboldalad megjelenésének csak a fantáziád szab határt. Vannak előre elkészített sablonok, amik közül választhatsz, ezeket tudjuk kombinálni is, illetve 100%-osan egyedi dizájnt is tudunk készíteni. A dizájn akár mással is elkészíttetheted, mi kész tervekből is tudunk dolgozni.

A WordPress kezelőfelülete rendkívül felhasználóbarát.  A különböző menüpontok logikusan vannak strukturálva.

Így egy-két kattintással elérjük  a weboldalon található tartalmaink módosítását, blogposzt feltöltést, szerkeztés, weboldalon található menüsor szerkesztését. Dedikált helyet kapnak a feltöltött fájlok, képek. Ezeket a képeket egyébként a rendszer engedi szerkeszteni, de azért a piacvezető Canva-tól nagyon messze van.

Mindezt akár egy telefon vagy tablet segítségével, bárhonnan.

Abszolút, bármikor bővíthető. Gyakran szoktuk is javasolni ügyfeleinknek, hogy első körbe egy egyszerűbb oldallal induljanak és amikor már elkezdett árbevételt termelni a weboldal, utána tudjuk még „reszelgetni”. Ez bár ellentétes a rövidtávú céljainkkal, de hosszútávon jobban jár az ügyfél, illetve Mi is. 🙂

A rendszer ilyen szempontból nagyon rugalmas. Kezdhetünk egy egyszerű céges bemutatkozó oldallal később pedig többnyelvesítjük, felugró ablakokat tudunk hozzátenni, integrálhatunk hozzá webshop modult is és egyéb marketing szempontból hasznos módosítást végezhetünk el.

Abszolút, bármikor bővíthető. Gyakran szoktuk is javasolni ügyfeleinknek, hogy első körbe egy egyszerűbb oldallal induljanak és amikor már elkezdett árbevételt termelni a weboldal, utána tudjuk még „reszelgetni”. Ez bár ellentétes a rövidtávú céljainkkal, de hosszútávon jobban jár az ügyfél, illetve Mi is. 🙂

A rendszer ilyen szempontból nagyon rugalmas. Kezdhetünk egy egyszerű céges bemutatkozó oldallal később pedig többnyelvesítjük, felugró ablakokat tudunk hozzátenni, integrálhatunk hozzá webshop modult is és egyéb marketing szempontból hasznos módosítást végezhetünk el.

Blogposztok, amik még érdekelhetnek

reszponzivweboldalkeszites-reszponziv_weboldal_keszites
Reszponzív Weboldal Készítés

Reszponzív Weboldal Készítés Infók és Árak 2024-ben

A reszponzív weboldal készítés egy olyan módszer, amelynek segítségével a weboldalak automatikusan alkalmazkodnak a különböző eszközök képernyőméretéhez és felbontásához. A reszponzív weboldalak előnyei közé tartozik,

Tovább olvasom »
wprocketbeallitasa_wprocketbeállítás_wprocket_rmwebstudio_wordpressweboldalkeszites
Sebességoptimalizálás

WP Rocket telepítése és beállítása

A WP Rocket egy népszerű és hatékony gyorsítótár-bővítmény az elkészült WordPress weboldalakhoz. A WP Rocket segítségével javíthatod weboldalad sebességét és teljesítményét, valamint csökkentheti a szerver

Tovább olvasom »

Várj! Még ne lépj ki, csak egy perc az egész.

Könnyen elképzelhető, hogy megtaláltad a céged számára tökéletes kivitelezőt. Kérj ingyenes visszahívást.