Weboldal Sebességoptimalizálás Tippek és Árak 2024-ben

A weboldal sebességoptimalizálás egy fontos tényező a keresőmotorok szempontjából, hiszen befolyásolja a felhasználói élményt és a konverziós arányt. Egy lassú weboldal elriaszthatja a látogatókat és csökkentheti az elérhetőséget. Ezzel szemben egy gyors weboldal javíthatja a rangsorolást és növelheti az érdeklődést.

Weboldal Sebességoptimalizálás – Gyakorlati tippek

De hogyan tehetjük gyorsabbá a WordPress weboldalunkat? Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek ebben:

 • Telepítsünk egy WordPress gyorsítótárazó bővítményt. A gyorsítótárazás azt jelenti, hogy a weboldal statikus változatát mentjük el egy ideiglenes tárhelyen, így nem kell minden alkalommal újra betölteni az adatbázist és a kódot. Ez jelentősen csökkentheti a betöltési időt és az erőforrás-felhasználást. Néhány népszerű WordPress gyorsítótárazó bővítmény: WP Rocket, W3 Total Cache, WP Super Cache.
 • Optimalizáljuk a képeket a sebesség érdekében. A képek nagy méretű fájlok lehetnek, amelyek lelassíthatják a weboldalt. Ezért érdemes tömöríteni őket, hogy csökkentsük az átviteli időt és az adatforgalmat. Ehhez használhatunk online eszközöket vagy WordPress bővítményeket, mint például: TinyPNG, Imagify, Smush.
 • Kövessük a WordPress teljesítményoptimalizálás legjobb gyakorlatait. Ezek közé tartozik például: frissítsük rendszeresen a WordPress-t és a bővítményeket; optimalizáljuk az adatbázist; minimalizáljuk és összefűzzük a CSS és JS fájlokat; használjunk kevesebb bővítményt; töröljük vagy kapcsoljuk ki azokat, amelyekre nincs szükségünk; kerüljük az elavult vagy rossz minőségű kódokat.
 • Optimalizáljuk a háttér-folyamatokat. A háttér-folyamatok olyan tevékenységek, amelyek automatikusan futnak a weboldalon anélkül, hogy mi beavatkoznánk. Ilyenek például: biztonsági mentés; frissítés; e-mail küldés; cron munkák stb. Ezek befolyásolhatják a sebességet és az erőforrásokat, ezért érdemes ellenőrizni őket és optimalizálni őket.
 • Használjunk kivonatokat (excerpts) a főoldalon és az archívumokban. A kivonatok rövid bevezetések vagy összefoglalók egy-egy blogbejegyzésről vagy oldalról. Ha használunk kivonatokat, akkor nem kell az egész tartalmat megjelenítenünk, hanem csak egy rövid bevezetést vagy összefoglalót. Ez segíthet abban, hogy gyorsabban betöltődjön a weboldal és kevesebb adatot használjon fel. A kivonatokat beállíthatjuk a WordPress szerkesztőben a “Tovább olvasom” gombbal vagy a “Kivonat” mezővel.
 • Osszuk fel a hozzászólásokat oldalakra. Ha sok hozzászólás érkezik egy blogbejegyzéshez vagy oldalhoz, akkor az is lelassíthatja a betöltést. Egy megoldás erre az, hogy beállítjuk, hogy hány hozzászólást jelenítsen meg egy oldalon, és használjunk lapozót a többihez. Ezt megtehetjük a WordPress beállításokban a “Hozzászólások” menüpont alatt.
 • Használjunk tartalomkiszolgáló hálózatot (CDN). A CDN olyan szerverekből álló hálózat, amelyek különböző földrajzi helyeken helyezkednek el. A CDN segít abban, hogy a weboldal tartalmát gyorsabban eljuttassa a látogatókhoz attól függően, hogy hol vannak. Így csökkentheti az átviteli időt és javíthatja az elérhetőséget. Néhány népszerű CDN szolgáltató: Cloudflare, Jetpack Site Accelerator, Sucuri.

Weboldal Sebesség Statisztikák

A weboldal sebessége nagyon fontos tényező a weboldal sikerességében. A sebesség befolyásolja a látogatók elégedettségét, a konverziós arányt, a keresőmotorok rangsorolását és az oldal elérhetőségét. Íme néhány statisztika a weboldal sebességgel kapcsolatban:

 • A fogyasztók 47%-a 2 másodpercnél rövidebb betöltési időt vár el egy weboldaltól.
 • Az online látogatók 53%-a elhagyja az oldalt, ha annak betöltése több mint 3 másodpercig tart.
 • Ha egy oldal betöltése 10 másodpercig tart, akkor a visszafordulási arány (bounce rate) 123%-kal nő meg.
 • A felhasználók több időt töltenek el egy weboldalon, ha annak oldalai gyorsabban betöltődnek. Valójában a felhasználók átlagosan 8.9 oldalt látogatnak meg, ha az oldal betöltése 2 másodpercig tart, szemben csak 3.3 oldallal, ha az oldal betöltése 8 másodpercig tart.
weboldalsebessegoptimalizalas_wordpressweboldalsebessegoptimalizalas_wordpressweboldalgyorsitas_wordpress_weboldal_gyorsitas

Hogyan mérheted a weboldalad sebességét?

A weboldalad sebességét többféleképpen is mérheted. Az egyik legegyszerűbb módja az, hogy használsz egy online eszközt vagy bővítményt, amely elemzi a weboldalad betöltési időt és javaslatokat tesz a sebesség növelésére. Néhány ilyen eszköz:

 • Speedtest Chrome Extension: Ez egy ingyenes bővítmény a Google Chrome böngészőhöz, amely megmutatja a weboldalak betöltési idejét másodpercben. Csak fel kell telepítened a bővítményt, majd megnyitnod azt az oldalt, amelynek a sebességét szeretnéd mérni. A bővítmény ablakában láthatod az oldal Web Speed értékét.
 • Pingdom Tools: Ez egy online eszköz, amely segít elemezni a weboldalad sebességét és teljesítményét. Csak be kell írnod az oldal URL-jét és kiválasztanod egy tesztelési helyszínt. A teszt után megkapod az oldal betöltési idejét, méretét és pontszámát, valamint részletes jelentést kapsz arról, hogy mi gyorsítja vagy lassítja az oldalt.
 • PageSpeed Insights: Ez egy online eszköz a Google-tól, amely értékeli a weboldalad sebességét és optimalizálását mobil és asztali eszközökön. Csak be kell írnod az oldal URL-jét és rákattintanod az Analyze gombra. A teszt után megkapod az oldal PageSpeed pontszámát és javaslatokat kapsz arra vonatkozóan, hogy hogyan javíthatod az oldal sebességét.
 • GTmetrix: Ez egy online eszköz, amely teszteli és monitorozza a weboldalad sebességét és teljesítményét. Csak be kell írnod az oldal URL-jét és elindítanod a tesztet. A teszt után megkapod az oldal GTmetrix pontszámát és részletes elemzést kapsz arról, hogy mi befolyásolja az oldal sebességét.

Weboldal Sebességoptimalizálás Árak 2024-ben

Egy elkészült, de lassú weboldalt sebességoptimalizálni több tényezőtől függ. Például attól, hogy milyen tárhely szolgáltatót használsz, milyen bővítményeket és témát telepítettél, milyen méretű és minőségű képeket töltöttél fel stb. Ezek mind befolyásolják a weboldal betöltési idejét és a felhasználói élményt.

Ha szeretnéd sebességoptimalizálni a weboldaladat, akkor érdemes szakértő segítségét kérni. A WordPress optimalizálás ára változhat attól függően, hogy mennyire bonyolult az oldalad és mennyi időt igényel az optimalizálás. Egy átlagos céges vagy onepage weboldal sebességoptimalizálása 50.000Ft-tól indul, míg egy WooCommerce webáruház gyorsítása akár 180.000Ft is lehet.

Természetesen ezek csak tájékoztató jellegű számok, amelyek változhatnak az egyedi igényektől és a piaci áraktól.

Kiszerveznéd weboldalad, webáruházad gyorsítását?

Blogposztok, amik még érdekelhetnek

Várj! Még ne lépj ki, csak egy perc az egész.

Könnyen elképzelhető, hogy megtaláltad a céged számára tökéletes kivitelezőt. Kérj ingyenes visszahívást.