Reszponzív Weboldal Készítés Infók és Árak 2024-ben

A reszponzív weboldal készítés egy olyan módszer, amelynek segítségével a weboldalak automatikusan alkalmazkodnak a különböző eszközök képernyőméretéhez és felbontásához. A reszponzív weboldalak előnyei közé tartozik, hogy javítják a felhasználói élményt, növelik a látogatottságot és a konverziót, valamint kedvezőbbek a keresőoptimalizálás szempontjából.

A reszponzív weboldal készítés több lépésből áll

 1. Tervezd meg a weboldalad szerkezetét és tartalmát úgy, hogy figyelembe vedd az „mobile-first” elvet. Ez azt jelenti, hogy prioritást adsz azoknak az információknak és funkcióknak, amelyekre a mobil felhasználók szükségét érzik.
 2. Hozd létre a weboldalad elrendezését úgy, hogy használj rugalmas rácsrendszert és mértékegységeket. A rugalmas rács lehetővé teszi, hogy az oldalelemek arányosan változzanak a képernyő szélességével. A mértékegységek közül ajánlott az em vagy rem használata betűméretekhez és távolságokhoz.
 3. Alkalmazz CSS Media Query-t, hogy megadhass különböző stílusokat az oldalelemeknek attól függően, hogy milyen eszköztípuson vagy képernyőméreten jelennek meg. A Media Query segítségével például elrejthetsz vagy átméretezhetsz bizonyos elemeket mobil nézetben.
 4. Teszteld le a weboldalad működését különböző eszközökön és böngészőkön. Ellenőrizd, hogy minden elem jól látható és használható-e minden képernyőn. Ha szükséges, javítsd ki az esetleges hibákat vagy problémákat.

A reszponzív weboldal készítés nem csak egy technikai feladat, hanem egy stratégiai döntés is. Biztosíthatod, hogy minden látogató elégedett legyen a weboldaladdal és vissza is térjen rá.

reszponzivweboldalkeszites-reszponziv_weboldal_keszites

Reszponzív Weboldal Készítés Statisztikák

Tehát mégegyszer: A reszponzív weboldal olyan honlap, amely automatikusan igazodik a látogató képernyőjének felbontásához és méretéhez, függetlenül attól, hogy mobilról, tabletről vagy asztali gépről van szó. Célja az optimális megjelenés és használhatóság biztosítása a legkülönfélébb eszközökön.

A reszponzív weboldalakkal kapcsolatos statisztikai adatok:

 • A világ internetes forgalmának több mint 50%-a mobil eszközökről származik.
 • A Google 2015 óta előnyben részesíti a mobilbarát oldalakat a rangsorolásban.
 • A felhasználók 88%-a nem tér vissza egy rosszul működő weboldalra.
 • A felhasználók 74%-a nagyobb valószínűséggel tér vissza egy mobilbarát weboldalra.
 • A reszponzív weboldalak akár 62%-kal növelhetik az eladásokat.

Ezekből a statisztikákból látható, hogy a reszponzív weboldal készítés nem csak egy trend, hanem egy szükségesség. Ha szeretnéd javítani a weboldalad teljesítményét és versenyképességét, érdemes befektetned egy reszponzív megoldásba.

Hogy tesztelheted, hogy weboldalad reszponzív-e?

 weboldalad reszponzivitását többféleképpen tesztelheted. Néhány lehetséges módszer a következő:

 • Használhatsz egy online reszponzivitás ellenőrző eszközt, mint például az Oldalam tesztelése, amely megmutatja, hogyan néz ki a weboldalad különböző képernyőméretek és eszközök mellett.
 • Használhatsz egy böngésző beépített fejlesztői eszköztárat (pl. Chrome DevTools), amely lehetővé teszi, hogy átválts a mobil nézetbe és kiválaszd az eszköztípust és az orientációt.
 • Használhatsz egy szimulátort vagy emulátort (pl. BrowserStack), amely valós időben mutatja meg, hogyan működik a weboldalad különböző operációs rendszereken és böngészőkön.
 • Használhatsz valódi eszközöket (pl. mobiltelefonok, tabletek), amelyek a legpontosabb visszajelzést adják a weboldalad reszponzivitásáról.

Ezekkel a módszerekkel ellenőrizheted, hogy a weboldalad megfelel-e a látogatóid igényeinek és elvárásainak.

Reszponzív Webdizájn és a SEO

A reszponzív weboldal készítés nagyon fontos a SEO szempontjából, mert befolyásolja a weboldal rangsorolását a keresőkben. Előnyei a SEO-ra nézve a következők:

 • A reszponzív weboldal egyetlen URL-t használ minden eszközhöz, így elkerülhető a duplikált tartalom problémája.
 • A reszponzív weboldal gyorsabban tölt be minden eszközön, ami javítja a felhasználói elégedettséget és csökkenti az elpattanási arányt.
 • A reszponzív weboldal jobban illeszkedik a mobil felhasználók szándékaihoz és keresési szokásaihoz, ami növeli az organikus forgalmat és a konverziós arányt.
 • A reszponzív weboldal kedvezőbbnek minősül a Google szemében, amely 2015 óta előnyben részesíti a mobilbarát oldalakat.

A reszponzív weboldal készítés tehát nem csak az esztétikát és az ergonómiát szolgálja, hanem a SEO-t is.

Reszponzív Weboldal Készítés Árak 2024-ben

A reszponzív weboldal készítés ára nagyban függ a weboldal típusától, méretétől, funkcióitól és a kivitelezőtől. A weboldal készítés árak 2024-ben a következőképpen alakulnak:

 • Egy egyszerűbb honlap esetében kb. 150.000 – 300.000 Ft-tól indul.
 • Egy professzionális weboldal esetében kb. 400.000 Ft-tól indul.
 • Egy üzleti weboldal esetében kb. 150.000 Ft és 1.000.000 Ft között mozog.
 • Egy szabadúszó által készített weboldal esetében kb. 150.000 Ft-tól indul.
 • Egy néhány fős ügynökség által készített weboldal esetében kb. 350.000 Ft-tól indul.
 • Egy nagyobb méretű ügynökség által készített weboldal esetében kb. 500.000 Ft-tól indul.

Weboldal, Webáruház készítés - 100% garanciával, akár 1 héten belül

Nincs kedved vagy időd foglalkozni Weboldalad elkészítésével? Nem gond, szervezd ki!
Eddig több, mint 80 cég weboldalán, webáruházán dolgozhattunk. Tégy próbára minket Te is!

Blogposztok, amik még érdekelhetnek

wprocketbeallitasa_wprocketbeállítás_wprocket_rmwebstudio_wordpressweboldalkeszites
Sebességoptimalizálás

WP Rocket telepítése és beállítása

A WP Rocket egy népszerű és hatékony gyorsítótár-bővítmény az elkészült WordPress weboldalakhoz. A WP Rocket segítségével javíthatod weboldalad sebességét és teljesítményét, valamint csökkentheti a szerver

Tovább olvasom »

Várj! Még ne lépj ki, csak egy perc az egész.

Könnyen elképzelhető, hogy megtaláltad a céged számára tökéletes kivitelezőt. Kérj ingyenes visszahívást.