Hogyan készítsünk profi weboldalt? – Tippek és trükkök a sikerhez

Profi weboldal készítésen töröd a fejed, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? Akkor ez a cikk neked szól! Ebben a cikkben megmutatom, hogy milyen lépéseket kell megtenned ahhoz, hogy egy professzionális, sikeres és ügyfélhozó weboldallal rendelkezhess. Nem kell aggódnod, nem kell hozzá programozni tudnod vagy sok pénzt költened. Csak kövesd az alábbi tippeket és trükköket, és hamarosan büszke leszel a saját weboldaladra.

Side note: amennyiben most kezdenél bele a WordPress Weboldal Készítésbe és van pár dolog, ami nem teljesen tiszta, javasoljuk, hogy olvasd el az alapozó WordPress-es blogcikkünk.

Weboldal, Webáruház készítés - 100% garanciával, akár 1 héten belül

Nincs kedved vagy időd foglalkozni Weboldalad elkészítésével? Nem gond, szervezd ki!
Eddig több, mint 80 cég weboldalán, webáruházán dolgozhattunk. Tégy próbára minket Te is!

Mi az a profi weboldal készítés?

A profi weboldal készítés nem csak azt jelenti, hogy létrehozunk egy szép és modern kinézetű weboldalt. A profi weboldal készítés azt is jelenti, hogy a weboldal megfelel a legújabb technikai és biztonsági követelményeknek, optimalizálva van a keresők és a mobil eszközök számára, tartalmazza a szükséges funkciókat és lehetőségeket, valamint hatékonyan kommunikálja a cég üzenetét és értékajánlatát. Erre a célra több rendszer alkalmas, de a legnagyobb felhasználóbázisa a WordPressrnek van. Amennyiben olvasnál WordPress Weboldal Készítésről egy átfogó cikket, azt ezen a linken keresztül megteheted. A profi weboldal készítés célja, hogy növelje a cég ismertségét, hitelességét és eladásait az interneten.

Mennyi idő alatt készül el egy profi weboldal?

Ez a kérdés nem egyszerűen megválaszolható, hiszen sok tényezőtől függ, hogy mennyi idő alatt készül el egy profi weboldal. Például: milyen bonyolult a weboldal felépítése és funkciói, mennyi tartalommal kell feltölteni, milyen gyorsan tudsz visszajelezni a fejlesztőnek stb. Általánosságban elmondható, hogy egy egyszerűbb weboldal elkészítése 2-4 hétig tart, míg egy bonyolultabb weboldal akár 2-3 hónapig is eltarthat. Ha szeretnéd felgyorsítani a folyamatot, akkor érdemes előre megtervezni a weboldalad arculatát, struktúráját és tartalmát, valamint gyorsan és pontosan kommunikálni a fejlesztővel.

Weboldal, Webáruház készítés - 100% garanciával, akár 1 héten belül

Nincs kedved vagy időd foglalkozni Weboldalad elkészítésével? Nem gond, szervezd ki!
Eddig több, mint 80 cég weboldalán, webáruházán dolgozhattunk. Tégy próbára minket Te is!

Profi Weboldal Készítés és a sebességoptimalizálás

A weboldal gyorsítás nemcsak a felhasználói élmény javítását szolgálja, hanem a Google keresőoptimalizálás (SEO) szempontjából is elengedhetetlen. A lassan betöltődő weboldalakat a Google hátrébb sorolja a találati listáján, és a látogatók is hamarabb elhagyják őket. A weboldal gyorsításával tehát növelhetjük a weboldalunk forgalmát, konverziós arányát és hitelességét. A weboldal gyorsításának több módja is létezik, például a képek optimalizálása, a felesleges bővítmények eltávolítása, a külső szkriptek minimalizálása, a JavaScript és CSS kódok tömörítése és összefűzése. Ezekkel a lépésekkel jelentősen csökkenthetjük a weboldalunk betöltési idejét és javíthatjuk a teljesítményét.

Mennyibe kerül a profi weboldal készítés, ha profi szakemberre bízod?

A profi weboldal készítés ára nagyban függ attól, hogy milyen igényekkel és elvárásokkal rendelkezik. A weboldal készítés ára befolyásolja a weboldal bonyolultsága, a tartalom mennyisége és minősége, a grafikai tervezés, a funkciók és lehetőségek száma és típusa, valamint a karbantartás és fejlesztés igénye. Általánosságban elmondható, hogy egy kellő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező szakemberre bízva a profi weboldal készítés ára 250.000 Ft-tól indul, de ez az összeg akár több millió forintra is nőhet, attól függően, hogy milyen egyedi és speciális megoldásokat szeretne. Ha profi szakemberre bízod a weboldal készítését, akkor biztos lehet abban, hogy a weboldala megfelel a legmagasabb színvonalú követelményeknek, és hosszú távon megtérül az ára.

Weboldal, Webáruház készítés - 100% garanciával, akár 1 héten belül

Nincs kedved vagy időd foglalkozni Weboldalad elkészítésével? Nem gond, szervezd ki!
Eddig több, mint 80 cég weboldalán, webáruházán dolgozhattunk. Tégy próbára minket Te is!

Amire szükség lesz a professzionális honlap elkészítése előtt

Egyedi és egységes arculat

A profi weboldal készítés egyik legfontosabb alappillére az egyedi, cég arculatára szabott megjelenés. Mit is jelent ez? Azt, hogy a weboldaladnak könnyen navigálhatónak és ami a legfontosabb felismerhetőnek kell lennie. Ezt úgy tudod elérni, hogy a meglévő arculati elemeket felhasználod a weboldal fejlesztése során. Pl.: Színeket, logót. Ha még nincs saját logód vagy arculatod, akkor érdemes egy profi grafikust megbízni ezzel a feladattal, vagy használni egy online logótervező eszközt. A weboldalad arculata tükrözze a cég személyiségét, értékeit és céljait.

Cél és célcsoport meghatározása

Mielőtt elkezdenéd a profi weboldalad készítését, fontos, hogy tudd, hogy mi a célod vele, és kiket szeretnél megszólítani. A weboldalad a vállalkozásod arca az interneten, amely bemutatja a termékeidet vagy szolgáltatásaidat, és meggyőzi a látogatókat arról, hogy miért válasszanak téged. Ehhez azonban nem elég csak egy szép kinézetű weboldal, hanem olyanra van szükséged, amely megfelel a célcsoportod igényeinek, érdeklődésének és problémáinak. A célcsoportod azok az emberek, akiknek szükségük van arra, amit kínálsz, és akik hajlandóak fizetni érte. A célcsoportod meghatározásához fontos, hogy ismerd a demográfiai, pszichográfiai és viselkedési jellemzőiket, például a korukat, nemüket, lakhelyüket, életstílusukat, értékrendjüket, vásárlási szokásaikat stb. Minél jobban ismered a célcsoportodat, annál könnyebben tudsz olyan weboldalt készíteni, amely felkelti az érdeklődésüket, megoldást nyújt a problémáikra, és bizalmat épít fel közted és közöttük.

Kulcsszókutatás

Ha már megvan, hogy kikhez szeretnél szólni, akkor meg kell határoznod, hogy pontosan milyen kulcsszavakra kell, hogy feljöjjön a weboldalad a Google keresőben. A kulcsszavak azok a szavak vagy kifejezések, amiket a potenciális ügyfeleid beírnak a keresőmezőbe. A kulcsszókutatás segít abban, hogy megtaláld azokat a kulcsszavakat, amikre nagy a kereslet és alacsony a verseny. Nem csak a fő kulcsszavakban gondolkodj, amire nagy és erős a verseny, hanem próbálj meg olyan kulcsszavakat is megcélozni, amikre a konkurencia nem is gondolt. Például: „profi weboldal készítés” helyett „profi weboldal készítés Budapest” vagy „profi weboldal készítés olcsón”. A kulcsszókutatáshoz használhatsz online eszközöket, mint például a Google Keyword Planner vagy az Ubersuggest.

Online marketing stratégia

Egy weboldalnál a legfontosabb kérdés, hogy hogyan fogod elérni a látogatóidat. Nem elég ha csak elindítod a weboldalt és lesz ami lesz. Meg kell határoznod előre, hogy a látogatók milyen forrásból fognak érkezni. A legolcsóbb megoldás a keresőoptimalizálás (SEO), ami hosszú távon költséghatékonyabb, mintha folyamatosan hirdetnél pénzért. A SEO azt jelenti, hogy optimalizálod a weboldalad tartalmát és technikai felépítését úgy, hogy minél jobb helyezést érj el a Google találati listáján. 

Weboldal, Webáruház készítés - 100% garanciával, akár 1 héten belül

Nincs kedved vagy időd foglalkozni Weboldalad elkészítésével? Nem gond, szervezd ki!
Eddig több, mint 80 cég weboldalán, webáruházán dolgozhattunk. Tégy próbára minket Te is!

A professzionális weblap átadása után

Folyamatos tartalomépítés

Gyakran találkozom azzal a problémával, hogy az ügyfeleimnek nehézséget okoz már az induláshoz szükséges tartalom megírása is. Pedig a sikeres weboldal nem létezik megfelelő minőségű és hosszúságú tartalom nélkül. A folyamatos tartalomépítés a Google szempontjából is fontos. A Google szereti azokat a weboldalakat, amik rendszeresen frissülnek új és hasznos információkkal. Ezért érdemes egy blogot indítani a weboldaladon, ahol rendszeresen megoszthatsz érdekes és releváns cikkeket a célcsoportod számára. A blogcikkek segítenek abban, hogy több kulcsszót megcélozz, több látogatót vonzz, több visszatérő ügyfelet szerezz és több bizalmat építs ki.

Eredmények elemzése

A közös munka eredményességét folyamatosan nyomon kell követni. Érdemes napi szinten követni a weboldalad helyezését és a szükséges változtatásokat elvégezni. Ha sikerült elérni a kívánt eredményt, akkor meg határozzunk meg új célokat. Folyamatosan dolgozzunk a weboldaladon és a siker garantáltan nem marad el. Az eredmények elemzéséhez használhatsz online eszközöket, mint például a Google Analytics vagy a Google Search Console.

Weboldal karbantartás

A profi weboldal készítése nem ér véget az elkészültével. Ahhoz, hogy a weboldalad hibamentesen és biztonságosan működjön, rendszeres karbantartásra van szükség. Ez azt jelenti, hogy frissíteni kell a weboldalad motorját, bővítményeit és sablonjait, ellenőrizni kell a sebességét és a mobilbarát megjelenését, biztonsági mentéseket kell készíteni és védeni kell a weboldaladat a hackerek és vírusok ellen. Ha ezeket nem teszed meg, akkor könnyen elveszítheted az eddig elért eredményeidet vagy akár komoly károkat is szenvedhetsz. Írtunk erről egy dedikált blobbejegyzést, amit ide kattintva tudsz elolvasni.

Weboldal tovább fejlesztés

A profi weboldal készítése nem áll meg az alapfunkciókkal. Ahhoz, hogy versenyben maradj a konkurenciáddal szemben, folyamatosan fejlesztened kell a weboldaladat új funkciókkal és lehetőségekkel. Például: beépíthetsz egy chatbotot, ami automatikusan válaszol a látogatóid kérdéseire; létrehozhatsz egy hírlevél listát, amivel rendszeresen tájékoztathatod az érdeklődőidet; integrálhatsz egy webáruházat, amivel online is értékesítheted a termékeidet vagy szolgáltatásaidat stb. A weboldal fejlesztéséhez használhatsz online eszközöket vagy bővítményeket, vagy megbízhatsz egy profi fejlesztőt.

Weboldal, Webáruház készítés - 100% garanciával, akár 1 héten belül

Nincs kedved vagy időd foglalkozni Weboldalad elkészítésével? Nem gond, szervezd ki!
Eddig több, mint 80 cég weboldalán, webáruházán dolgozhattunk. Tégy próbára minket Te is!

Blogposztok, amik még érdekelhetnek

Várj! Még ne lépj ki, csak egy perc az egész.

Könnyen elképzelhető, hogy megtaláltad a céged számára tökéletes kivitelezőt. Kérj ingyenes visszahívást.