Keresőoptimalizálás infók és árak 2024-ben: Az online sikeredhez

A keresőoptimalizálás, vagy SEO, az elmúlt évtizedekben meghatározó szerepet játszott a digitális marketingben. Ahogy a technológia fejlődik és a digitális táj változik, a 2024-es év is új kihívásokkal és lehetőségekkel szolgál a vállalkozások számára. A keresőoptimalizálás árak állandó változásban vannak, ami kihívást jelent a marketingesek és vállalatvezetők számára egyaránt. Ebben az útmutatóban alaposan elemezzük a SEO árak változásait és a legjobb gyakorlatokat, amelyek növelhetik a vállalkozások online láthatóságát és sikerét. A SEO nem csak arról szól, hogy a weboldalak jobb helyezést érjenek el a keresőmotorokban, hanem arról is, hogy hogyan lehet alkalmazkodni az iparág dinamikus változásaihoz. Ezáltal kihasználni azokat a versenyelőny érdekében. Ebben a részletes útmutatóban minden fontos aspektust megvizsgálunk, a technikai SEO-tól kezdve a tartalmi stratégiáig, a linképítésen át a helyi SEO-ig.

Értelemszerűen azért kattintottál ide, hogy árakat láss, de ez ennél azért összetettebb és elég sok alapfogalommal és tudásanyaggal kell tisztában lenned ahhoz, hogy ki tudd értékelni az árakat. Épp ezért a cikk első szakaszában átvezetlek a fontosabb tudnivalókon, a végén pedig láthatod a piac körülbelüli árait.

Kiszerveznéd a keresőoptimalizálást?

Nincs kedved vagy időd foglalkozni céged weboldalának seozásával? Nem gond, szervezd ki, hogy Neked csak az igazán fontos teendőket kelljen foglalkoznod. A céged építésével!

1. Mi a SEO és miért fontos?

Alapfogalmak:

 • Keresőoptimalizálás (SEO): A SEO a weboldalak optimalizálási folyamata, amelynek célja a jobb láthatóság és rangsorolás elérése a keresőmotorokban. A Google, Bing és más keresőmotorok algoritmusai szerint optimalizált weboldalak nagyobb eséllyel jelennek meg az első oldalon, ami növeli a látogatók számát és potenciálisan az ügyfelekét is.
 • Kulcsszó: A kulcsszavak olyan szavak vagy kifejezések, amelyeket a felhasználók gépelnek be a keresőmotorokba, amikor információt keresnek. A megfelelő kulcsszavak azonosítása és azok hatékony használata kulcsfontosságú a SEO sikeréhez.
 • PPC (Pay-Per-Click): Egy online hirdetési modell, ahol a hirdetők csak akkor fizetnek, amikor valaki rákattint a hirdetésükre. Gyakran használják párhuzamosan a SEO-val, hogy növeljék a weboldal látogatottságát.
 • Keresőmotor: Egy program, amely segít a felhasználóknak információt keresni az interneten, weboldalak széles köréből válogatva, és rangsorolva azokat relevancia szerint.

A SEO jelentősége:

A keresőoptimalizálás, vagy SEO, alapvető fontosságú a digitális marketing világában, mivel közvetlen befolyást gyakorol a weboldalak keresőmotorokban (pl. Google, Bing) való láthatóságára. A megfelelő SEO stratégiák alkalmazásával a cégek jelentősen javíthatják weboldalaik rangsorolását, ami közvetlenül növeli a weboldal látogatottságát és ezen keresztül a potenciális vásárlók számát. Az online keresés dominálja a fogyasztói piacot; a legtöbb felhasználó az interneten keresztül tájékozódik, mielőtt vásárlási döntést hozna. Ebben a környezetben egy magas rangsorolás döntő jelentőségű lehet egy vállalkozás sikeressége szempontjából.

Keresőoptimalizálás, mint befektetés

A SEO egy olyan befektetés, amely segít a vállalkozásoknak abban, hogy kiemelkedjenek a versenytársak közül, és növeljék piaci részesedésüket. Egy jól megtervezett és végrehajtott SEO stratégia segíthet a vállalkozásoknak megszilárdítani online jelenlétüket, javítani márkaképüket, és építeni ügyfélbázisukat. A hatékony kulcsszókutatás és tartalomoptimalizálás révén a SEO hozzájárulhat ahhoz, hogy a vállalkozás releváns közönséghez szóljon, miközben javítja a weboldal felhasználói élményét és csökkenti a visszapattanási rátát. A technikai SEO, mint a weboldal sebességének és mobilbarátságának optimalizálása, tovább erősíti a weboldal teljesítményét, ami közvetlenül befolyásolja a konverziós rátákat és az üzleti növekedést.

2. SEO vs. PPC: Alapvető különbségek

Keresőoptimalizálás vs. fizetett hirdetések: Bár mind a SEO, mind a PPC célja a weboldal forgalmának növelése, a két stratégia különböző módon éri el ezt. A SEO egy hosszú távú megközelítés, amelynek célja az organikus keresési eredmények javítása. Ez magában foglalja a weboldal szerkezetének, tartalmának és hátsó link profiljának fejlesztését, hogy a weboldal magasabban rangsoroljon a keresőmotorokban. Ezzel szemben a PPC egy fizetett hirdetési stratégia, amely gyors eredményeket biztosít, lehetővé téve a cégek számára, hogy azonnal a keresési eredmények tetején jelenjenek meg a célzott kulcsszavak alapján.

Költségvetési szempontok

A SEO általában alacsonyabb költséggel jár hosszú távon, mert az organikus forgalom ingyenes, amint a weboldal eléri a keresőmotorok eredményoldalainak élmezőnyét. A PPC költségei, bár azonnali láthatóságot biztosítanak, gyorsan felhalmozódhatnak, különösen olyan versenyképes iparágakban, ahol a kulcsszavakért folytatott licitálás drága. A PPC költségeit folyamatosan kezelni kell, míg a SEO erőfeszítések hosszú távú előnyöket biztosíthatnak anélkül, hogy folyamatosan jelentős összegeket kellene rájuk fordítani.

Eredmények időtartama

A SEO eredményei idővel épülnek fel, és bár lassabban realizálódnak, tartós és fenntartható előnyöket kínálnak. A PPC azonnali forgalmat generálhat, ami ideális lehet új termékek bevezetéséhez vagy szezonális kampányokhoz, de ezek az előnyök megszűnnek, amint a kampány leáll.

ROI (Megtérülés)

A SEO magasabb hosszú távú megtérülést (ROI) kínál, mivel az organikus rangsorolások növelik a márka hitelességét és biztosítanak fenntartható, költségmentes látogatottságot. Ezzel szemben a PPC rövid távú ROI-t biztosít, ami lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy gyorsan növeljék a forgalmat és a konverziókat, de ezek a költségek folyamatos befektetést igényelnek a tartós hatás érdekében.

keresőoptimalizálás árak

3. Keresőoptimalizálás formái

 • A technikai keresőoptimalizálás: azokat a weboldal szerkezeti elemeit célozza, amelyek befolyásolják a weboldal keresőmotorok általi indexelhetőségét és kereshetőségét. Ez magában foglalja a gyors oldalbetöltési sebességet, a mobilbarátságos design-t, a biztonságos kapcsolatot (HTTPS), és a keresőbarát URL-eket. A technikai SEO továbbá magában foglalja a kettőzött tartalom problémáinak megoldását, a hibás oldalak (404 hibák) javítását és a weboldal hierarchiájának optimalizálását, hogy a felhasználók és a keresőmotorok számára egyaránt könnyen navigálható legyen.
 • Tartalom SEO: A tartalom SEO azon stratégiákat foglalja magában, amelyek a releváns és értékes tartalom létrehozására összpontosítanak a kívánt közönség számára. Ez magában foglalja a kulcsszókutatást, amely meghatározza a célcsoport által gyakran használt keresési kifejezéseket, és a tartalom ezekre a kulcsszavakra való optimalizálását. A tartalomnak nemcsak SEO-barátnak, hanem felhasználóbarátnak is kell lennie, vagyis érdekesnek, tájékoztatónak és meggyőzőnek kell lennie, hogy elősegítse a látogatók elköteleződését és a tartalom megosztását.
 • Linképítés: A linképítés a SEO egyik alapvető eleme, amely a minőségi hátsó linkek (más weboldalakról mutató linkek) megszerzésére összpontosít. Ezek a linkek jelzik a keresőmotorok számára, hogy a weboldal releváns és megbízható forrás. A hatékony linképítési stratégia magában foglalja a kapcsolatépítést más releváns weboldalak tulajdonosaival, tartalom létrehozását, ami természetesen vonzza a linkeket, és a vendégblogolást, amely lehetőséget ad a célmárka értékes tartalmának megosztására más platformokon.

4. A SEO mint hosszú távú befektetés

Hosszú távú jövedelmezőség

A keresőoptimalizálás nem rövid távú taktika, hanem stratégiai befektetés, amely a vállalkozásoknak hosszú távon biztosít értéket. Amikor egy cég komolyan veszi a SEO-t, és megfelelő erőforrásokat fordít a weboldalának folyamatos fejlesztésére, az eredmények hónapokon vagy éveken keresztül megmutatkoznak. A kezdeti optimalizálási munka, mint a weboldal szerkezetének javítása, a gyorsaság növelése, a mobilbarátság biztosítása és a minőségi tartalom létrehozása, tartós forgalomnövekedést és javuló felhasználói élményt eredményez. Ezek az eredmények hosszú távon stabilabbá és kiszámíthatóbbá teszik a weboldal forgalmát, ellentétben a PPC hirdetésekkel, amelyek csak a fizetett kampányok ideje alatt generálnak látogatottságot.

Versenyelőny

A SEO befektetés segíthet a vállalkozásoknak kiemelkedni a versenytársak közül azáltal, hogy jobb online jelenlétet és magasabb keresőmotor-rangsorolást biztosít. A folyamatos SEO erőfeszítések révén egy weboldal fokozatosan feljebb kerülhet a rangsorban, ami több klikket és több konverziót eredményez. Ez a magasabb láthatóság növeli a márka autoritását és bízhatóságát a célközönség szemében. Továbbá, a versenytársak, akik nem fektetnek be a SEO-ba, lemaradhatnak, így a jól optimalizált weboldalak előnyt szerezhetnek az organikus keresési eredményekben, ahol a felhasználók a leginkább valószínűleg rákattintanak a legelső néhány találatra.

Márkaépítés és hitelesség

A keresőmotorokban elért magas rangsorolás nemcsak hogy növeli a weboldal forgalmát, hanem javítja a vállalkozás hitelességét és megbízhatóságát is. A felhasználók gyakran feltételezik, hogy a keresőmotorok első oldalán szereplő weboldalak a legrelevánsabbak és legmegbízhatóbbak. Ez a felfogás hozzájárul a márkaépítéshez és segít a vállalatoknak abban, hogy bizalmat építsenek ki potenciális ügyfeleikkel. Emellett, egy magas rangsorolású weboldal több személyt képes elérni, és ezzel növeli a márkaismerettséget. A SEO befektetésének hosszú távú előnyei közé tartozik a fokozott márkahűség és a nagyobb ügyfél-elkötelezettség, amely tovább erősíti a vállalkozás piaci pozícióját.

5. SEO audit: Miért és hogyan?

Az SEO audit jelentősége

A SEO audit alapvető lépés egy weboldal keresőoptimalizálási stratégiájának fejlesztésében. Ez a folyamat átfogóan értékeli a weboldal jelenlegi SEO állapotát, beleértve a technikai szerkezetet, tartalmat, és linkprofilot. Az audit segít azonosítani a problémás területeket, amelyek hátráltathatják a weboldal keresőmotorokban való teljesítményét, mint például lassú oldalbetöltési sebességek, rosszul megformázott meta címkék, vagy hiányzó alt címkék a képeknél. Az audit eredményei alapvető információkat szolgáltatnak arra vonatkozóan, hogy milyen konkrét lépéseket kell tenni a rangsorolás és a láthatóság javítása érdekében.

SEO audit folyamata:

 1. Technikai elemzés: Ellenőrizni kell, hogy a weboldal milyen jól teljesít technikai szempontból, beleértve a kódok tisztaságát, a weboldal sebességét, és a mobilbarátságot.
 2. Tartalom elemzése: Áttekinteni a weboldal tartalmát kulcsszó-optimalizálás szempontjából, valamint az egyedi és releváns tartalom meglétét.
 3. Linkprofil elemzés: Értékelni a bejövő linkek minőségét és relevanciáját, és azonosítani a káros vagy értéktelen linkeket, amiket esetleg el kell távolítani.
 4. Felhasználói élmény: Megvizsgálni a weboldal felhasználói élményét, beleértve a navigációt, a felhasználói interakciókat és a konverziós utakat.
 5. Versenytárs elemzés: Összehasonlítani a weboldalt a versenytársakéval, hogy megértsük, milyen előnyökkel vagy hátrányokkal rendelkezik a piacban.

Javaslatok kidolgozása: Az audit során gyűjtött adatok alapján részletes javaslatokat kell kidolgozni a javítandó területekre, prioritizálva azokat a módosításokat, amelyek a legnagyobb hatással bírnak a weboldal SEO teljesítményére.

6. Helyi SEO: A kisvállalkozások esélye

A helyi SEO jelentősége: A helyi SEO kulcsfontosságú a kis- és középvállalkozások számára, mivel lehetővé teszi számukra, hogy versenyképesek legyenek a helyi piacon. Egy jól optimalizált helyi SEO stratégia segít a vállalkozásoknak célzottan elérni a közösségi és helyi fogyasztókat, akik valószínűleg keresnek helyi szolgáltatásokat és termékeket. A helyi keresők eredményei gyakran tartalmaznak térképet és üzleti listázásokat, amelyek növelik az üzletek láthatóságát és hozzáférhetőségét. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a Google folyamatosan csökkenti a Google My Business platform jelentőségét, így fontos más helyi SEO stratégiákra is összpontosítani.

Helyi SEO stratégiák:

 1. Google My Business optimalizálása: A Google My Business profil pontos és naprakész tartása elengedhetetlen, beleértve az üzleti órákat, elérhetőséget, és a felhasználói értékelések kezelését.
 2. Helyi kulcsszavak használata: Integrálni kell a helyi kulcsszavakat a weboldal tartalmába, például a város nevét vagy a közeli látványosságokat.
 3. Helyi média és backlink építés: Kapcsolatok kiépítése helyi médiaforrásokkal és más helyi vállalkozásokkal linkcserék és közös promóciók céljából.
 4. Helyi események és közösségi tevékenységek: Részt venni és promóciót folytatni helyi eseményeken és aktivitásokon, amelyek növelhetik a márka láthatóságát a közösségben.

Kiszerveznéd a keresőoptimalizálást?

Nincs kedved vagy időd foglalkozni céged weboldalának seozásával? Nem gond, szervezd ki, hogy Neked csak az igazán fontos teendőket kelljen foglalkoznod. A céged építésével!

7. Tartalomstratégia a SEO-ban

A tartalomstratégia jelentősége

A tartalomstratégia a SEO szívét képezi, és alapvető eleme a sikeres online jelenlétnek. Egy jól megtervezett tartalomstratégia segít a vállalkozásoknak elérni és megszólítani célközönségüket releváns és értékes információkkal. A tartalomnak nem csak keresőoptimalizált, hanem felhasználóbarát, informatív és meggyőző is kell lennie, hogy elősegítse az elköteleződést és támogassa a konverziókat.

Tartalomtípusok és alkalmazásuk

 1. Blogbejegyzések és cikkek: Rendszeresen publikált, optimalizált cikkek, amelyek kulcsszavakat és hasznos információkat tartalmaznak, segítenek a weboldal rangsorolásának javításában és a közönség bevonásában.
 2. Videók és multimédia: A vizuális tartalmak, mint a videók és infografikák, növelik a felhasználók által az oldalon töltött időt, ami pozitívan befolyásolja a SEO-t.
 3. E-könyvek és fehér könyvek: Ezek a mélyreható tartalmak hozzáadott értéket nyújtanak, és segítenek a márka tekintélyének építésében, valamint a felhasználók elköteleződésének növelésében.

Tartalom optimalizálása és promóciója

 • A tartalom optimalizálása kulcsszavak és releváns témák köré épül. Fontos a tartalom frissességének fenntartása, a rendszeres frissítésekkel és új tartalmak hozzáadásával.
 • A tartalom promóciója közösségi médián, e-mail marketingen keresztül és más online csatornákon keresztül történik, hogy maximalizálja a elérhetőséget és a felhasználói interakciókat.

8. Linképítési stratégiák

A linképítés fontossága

A linképítés kulcsfontosságú a SEO sikeréhez, mivel a keresőmotorok, különösen a Google, nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi hátsó linkek számára. A jó minőségű linkek, amelyek releváns és tekintélyes forrásokból származnak, jelentősen javíthatják egy weboldal hitelességét és rangsorolását.

Hatékony linképítési technikák:

 1. Tartalomalapú linképítés: Olyan értékes tartalmak létrehozása, amelyek természetesen vonzzák a linkeket más weboldalaktól.
 2. Vendégblogolás: A minőségi vendégbejegyzések írása más blogokon vagy weboldalakon, amelyek tartalmazzák a vállalkozás weboldalára mutató linkeket.
 3. Kapcsolatépítés: Kapcsolatok kiépítése más weboldal tulajdonosokkal és szerkesztőkkel a linkek megosztása és a közös projektek létrehozása érdekében.
 4. Szociális média és influencer marketing: A szociális média és influencer partnerek bevonása a linképítési erőfeszítésekbe, amely segíthet a linkek és a márkaismeret növelésében.

9. Tartalomfrissítés és újrafelhasználás

A tartalomfrissítés jelentősége

A tartalom frissítése és újrafelhasználása kulcsfontosságú a SEO-ban, mivel a keresőmotorok kedvelik a friss és releváns tartalmat. A régi tartalom frissítése új információkkal, kulcsszavakkal és multimédia elemekkel növelheti a tartalom értékét mind a látogatók, mind a keresőmotorok szemében. Ez az eljárás segíthet megnövelni az organikus forgalmat, javítani a meglévő rangsorolást és hosszabb ideig releváns tartalmat biztosítani.

Tartalomfrissítési stratégiák

 1. Elemzés és értékelés: Rendszeres auditokat végezni a weboldal tartalmán, hogy azonosítsuk a frissítésre szoruló régi cikkeket és blogbejegyzéseket.
 2. Kulcsszó optimalizálás: Frissíteni a tartalmat az aktuális kulcsszó kutatás alapján, hogy javítsuk a SEO teljesítményét.
 3. Multimédia hozzáadása: Videók, infografikák és más vizuális elemek beépítése a tartalomba, hogy növeljük a felhasználói elkötelezettséget és az oldalon töltött időt.
 4. Linkfrissítés: Frissíteni és javítani a belső és külső linkeket a tartalomban, hogy biztosítsuk a linkstruktúra relevanciáját és hatékonyságát.

10. Technikai SEO fejlesztések

A technikai SEO fontossága: A technikai SEO az a weboldal alapvető szerkezetének optimalizálása, amely közvetlen hatással van a keresőmotorok indexelési képességére és a weboldal teljesítményére. A gyors, hibamentes és jól indexelhető weboldal esszenciális a magas SEO rangsorolás eléréséhez.

Technikai SEO fejlesztések:

 1. Weboldal sebesség optimalizálása: Gyorsítani a betöltési időket a képek optimalizálásával, a JavaScript fájlok minimalizálásával és a böngésző gyorsítótár kihasználásával.
 2. Mobilbarátság: Biztosítani, hogy a weboldal mobilbarát legyen, ami magában foglalja a reszponzív dizájnt és a mobil eszközökön történő gyors működést.
 3. Biztonság: HTTPS-re való áttérés és a weboldal biztonsági intézkedéseinek megerősítése, hogy biztosítsuk a felhasználói adatok védelmét.
 4. Strukturált adatok: Implementálni strukturált adatokat (schema markup), hogy segítsük a keresőmotorokat a tartalom jobb megértésében és strukturálásában.

11. SEO trendek és előrejelzések

A SEO jövője: A SEO folyamatosan fejlődik, és fontos, hogy naprakész maradjunk az új trendekkel és technológiákkal. Az AI és a gépi tanulás egyre nagyobb szerepet játszanak a keresőmotorok algoritmusainak fejlesztésében, ami befolyásolja a rangsorolási faktorokat és a tartalom értékelését.

Fontos trendek:

 1. Gépi tanulás és AI: A keresőmotorok egyre inkább gépi tanulást alkalmaznak az eredmények relevanciájának és minőségének javítására.
 2. Hangalapú keresés: A hangalapú keresés növekedése új kihívásokat és lehetőségeket teremt a kulcsszó optimalizálás terén.
 3. Felhasználói szándék: Egyre fontosabbá válik a felhasználói szándék megértése és annak integrálása a tartalomstratégiába, hogy jobban megfeleljünk a keresési lekérdezéseknek.

Kiszerveznéd a keresőoptimalizálást?

Nincs kedved vagy időd foglalkozni céged weboldalának seozásával? Nem gond, szervezd ki, hogy Neked csak az igazán fontos teendőket kelljen foglalkoznod. A céged építésével!

12. Modern SEO kihívások és megoldások

Kihívások a SEO területén: Ahogy a digitális világ fejlődik, a SEO szakembereknek szembe kell nézniük új kihívásokkal, amelyek magukban foglalják az algoritmus változások gyorsaságát, a verseny növekedését és a technológiai fejlődéseket. Ezek a kihívások megkövetelik a stratégiák folyamatos felülvizsgálatát és adaptációját, hogy a vállalkozások megőrizhessék vagy javíthassák rangsorolásukat a keresőmotorokban.

Adaptációs stratégiák:

 1. Algoritmus-változások követése: Naprakész maradni a legújabb keresőmotor-algoritmus frissítésekkel kapcsolatos hírekkel és tanulmányokkal.
 2. Adatvezérelt döntéshozatal: A webanalitika eszközök és a SEO teljesítmény mérésének alkalmazása a stratégiák folyamatos finomítására és optimalizálására.
 3. Tartalomdiverzifikáció: A tartalomportfólió szélesítése új formátumokkal és médiumokkal, hogy megfeleljen a felhasználói szokások változásainak és javítsa az elérhetőséget.

13. A folyamatos SEO fejlesztés jelentősége

A folyamatos fejlesztés szükségessége: A SEO nem egy egyszeri projekt, hanem folyamatos folyamat, amely állandó figyelmet és innovációt igényel. A keresőmotorok és a felhasználói viselkedés folyamatos változásai miatt a vállalkozásoknak rendszeresen kell értékelniük és frissíteniük kell SEO stratégiáikat, hogy megőrizzék versenyképességüket.

Fejlesztési lépések:

 1. SEO oktatás és képzés: Biztosítani, hogy a SEO csapat folyamatosan frissíti tudását az új trendekről és technikákról.
 2. SEO tesztelés és optimalizálás: Kísérletezés különböző SEO technikákkal és stratégiákkal, hogy megtalálják a legjobban működő megoldásokat specifikus céljaikra.
 3. Visszajelzések integrálása: Figyelembe venni a felhasználói visszajelzéseket és a weboldal felhasználói élményének javítása érdekében végrehajtani a szükséges módosításokat.

14. Keresőoptimalizálás árazása

A keresőoptimalizálás árazása változatos lehet, attól függően, hogy milyen szolgáltatásokra van szükség, milyen a piaci verseny, és mennyire bonyolult a weboldal struktúrája. Általában a SEO szolgáltatások árképzése három fő modell mentén alakul: óradíjas, projektalapú, és havidíjas. Az óradíjas modellben a szakértők óránkénti díjazásban dolgoznak, ami ideális lehet kisebb, specifikus feladatokra vagy tanácsadásra. A projektalapú árazás egy előre meghatározott díjat jelent egy adott projekt teljesítéséért, amely jól működik átfogó SEO kampányok esetén, ahol a cél és a várható eredmények világosan definiáltak. A havidíjas keresőoptimalizálás modell a leggyakoribb, amely átalánydíjat biztosít folyamatos SEO tevékenységekért, mint például tartalomgyártás, backlink építés, és technikai optimalizálás. Ez a modell segít a vállalkozásoknak a költségvetésüket előre tervezni és biztosítja a SEO tevékenységek folyamatos végzését, ami elengedhetetlen a hosszú távú online sikerhez. Az árazás további tényezői között szerepelhet a célzott kulcsszavak versenyképessége, a weboldal jelenlegi állapota, és a vállalkozás piaci helyzete. A megfelelő árazási modell kiválasztása kulcsfontosságú, mivel az befolyásolja a kampány hatékonyságát és a visszatérítést (ROI).

Keresőoptimalizálás árazási modellek a magyar piacon

Óradíjas Modell: Az óradíjas modellben a SEO szakértők általában óránkénti díjat számolnak fel, ami Magyarországon jellemzően 15.000 és 20.000 forint között mozog. Ez a modell különösen alkalmas kisebb, rövidebb ideig tartó projektekhez, ahol konkrét feladatokra, mint például technikai SEO beállításokra, kulcsszókutatásra vagy specifikus problémák megoldására van szükség. Az óradíjas modell előnye, hogy a vállalkozások csak az igénybe vett szolgáltatásokért fizetnek, ami segíti a költséghatékony költségkezelést.

Projektalapú Modell: A projektalapú árazás esetén egy előre meghatározott összeg kerül felszámításra, ami Magyarországon általában 300.000 és akár több millió forint közötti összeg lehet a projekt méretétől és összetettségétől függően. Ez az árazási modell ideális nagyobb, komplex SEO projektjeihez, mint például egy teljes weboldal SEO auditja és annak javítása, vagy egy új weboldal teljes körű SEO stratégiájának kidolgozása és végrehajtása. A projektalapú díjazás előnye, hogy a vállalkozások előre tudják, mennyi lesz a költség, így könnyebben beilleszthetik a költségvetésbe. Ez a módszer kifejezetten ritka itthon.

Havidíjas Modell: A havidíjas modell a legnépszerűbb Magyarországon, ahol a havi díjak általában 80.000 és 200.000 forint között mozognak. Ez a modell kiválóan alkalmas hosszú távú SEO stratégiákhoz, ahol a folyamatos optimalizálás, a tartalom frissítése, és a linkprofil fejlesztése szükséges. A havidíjas modell biztosítja, hogy a SEO tevékenységek rendszeres és következetes végrehajtása megtörténjen, ami nélkülözhetetlen a keresőmotorokban történő rangsorolás javításához és fenntartásához.

Összegzés

A keresőoptimalizálás árak 2024-ben és azon túl folyamatosan változnak, és a SEO stratégiák fejlődése kulcsfontosságú a digitális marketing sikeréhez. A vállalkozásoknak proaktívan kell kezelniük SEO tevékenységeiket, figyelemmel kísérniük a piaci trendeket, és alkalmazkodniuk kell az új technológiákhoz. Egy jól megtervezett és folyamatosan karbantartott SEO stratégia segít a vállalkozásoknak növelni online láthatóságukat, javítani a felhasználói élményt, és erősíteni piaci pozíciójukat.

Kiszerveznéd a keresőoptimalizálást?

Nincs kedved vagy időd foglalkozni céged weboldalának seozásával? Nem gond, szervezd ki, hogy Neked csak az igazán fontos teendőket kelljen foglalkoznod. A céged építésével!

Blogposztok, amik még érdekelhetnek

Várj! Még ne lépj ki, csak egy perc az egész.

Könnyen elképzelhető, hogy megtaláltad a céged számára tökéletes kivitelezőt. Kérj ingyenes visszahívást.