Egyedi Weboldal Készítés Infók és Árak 2024-ben

Biztosan te is hallottál már arról, hogy milyen fontos az online jelenlét a vállalkozásod sikeréhez. De vajon elég-e csak egy sablonos, unalmas weboldalt összedobni, ami úgy néz ki, mint a többi? Nem gondolod, hogy megérdemled, hogy a weboldalad tükrözze a személyiségedet, a céged arculatát és az egyedi értékajánlatodat? Ha igen, akkor ez a cikk neked szól! Ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan készíthetsz egy olyan weboldalt, ami kiemelkedik a tömegből, és vonzza a látogatókat. Nem kell hozzá programozói tudás vagy milliós költségvetés. Csak egy kis kreativitás és néhány hasznos tipp, amit most megosztunk veled. Olvass tovább, és fedezd fel az egyedi weboldal készítés titkait!

Side note: amennyiben most kezdenél bele a WordPress Weboldal Készítésbe és van pár dolog, ami nem teljesen tiszta, javasoljuk, hogy olvasd el az alapozó WordPress-es blogcikkünk.

Weboldal, Webáruház készítés - 100% garanciával, akár 1 héten belül

Nincs kedved vagy időd foglalkozni Weboldalad elkészítésével? Nem gond, szervezd ki!
Eddig több, mint 80 cég weboldalán, webáruházán dolgozhattunk. Tégy próbára minket Te is!

Mi az az egyedi weboldal, és miért érdemes ilyet készíteni?

Egy egyedi weboldal olyan weboldal, amely nem egy előre elkészített sablon alapján készül, hanem teljesen a megrendelő igényeihez és elképzeléseihez igazodik. Egy egyedi weboldal készítés során a webfejlesztő és a megrendelő közösen tervezi meg a weboldal kinézetét, felépítését, funkcióit és tartalmát. Egy egyedi weboldalnak számos előnye van, amelyek közül a legfontosabbak a következők:

 • Megkülönbözteti a vállalkozást a versenytársaktól, mert egyedi arculatot és stílust ad neki.
 • Jobban illeszkedik a célcsoport igényeihez és elvárásaihoz, mert figyelembe veszi a látogatók szokásait, preferenciáit és problémáit.
 • Jobban teljesít a keresőkben és a közösségi médiában, mert optimalizálható a kulcsszavakra, a sebességre, a biztonságra és az interakcióra.
 • Jobban konvertálja a látogatókat ügyfelekké vagy vásárlókká, mert hatékonyabban kommunikálja az értékajánlatot, a bizalmat és a hívásokat az akcióra.

Milyen előnyei és hátrányai vannak az egyedi weboldal készítésnek?

Az egyedi weboldal készítésnek számos előnye van, de természetesen nem létezik tökéletes megoldás, így néhány hátránnyal is számolni kell. Az előnyök és hátrányok listája a következő:

Előnyök:

 • Teljes mértékben testreszabható a weboldal megjelenése, felépítése, funkciói és tartalma, így nincs korlátozva semmilyen sablon vagy keretrendszer által.
 • Kiemelkedő és egyedi arculatot ad a vállalkozásnak, ami megkülönbözteti a versenytársaktól és felkelti a látogatók figyelmét.
 • Jobban illeszkedik a célcsoport igényeihez és elvárásaihoz, mert figyelembe veszi a látogatók szokásait, preferenciáit és problémáit.
 • Jobban teljesít a keresőkben és a közösségi médiában, mert optimalizálható a kulcsszavakra, a sebességre, a biztonságra és az interakcióra.
 • Jobban konvertálja a látogatókat ügyfelekké vagy vásárlókká, mert hatékonyabban kommunikálja az értékajánlatot, a bizalmat és a hívásokat az akcióra.
 • Rugalmasan bővíthető és módosítható a weboldal funkciói és tartalma, így könnyen alkalmazkodhat a változó piaci igényekhez és trendekhez.

Hátrányok:

 • Az egyedi honlap készítés magasabb költségvetést igényel, mint egy sablon alapú weboldal készítése, mert több időt és szakértelmet igényel a tervezés és a fejlesztés.
 • Hosszabb időt vesz igénybe, mint egy sablon alapú weboldal készítése, mert több egyeztetést és tesztelést igényel a tervezés és a fejlesztés során.
 • Megbízható és tapasztalt webfejlesztőt kell találni, aki képes megvalósítani az elképzeléseket és megfelelő minőséget biztosítani.
 • Folyamatos karbantartást és frissítést igényel a weboldal működése és biztonsága érdekében.

Milyen eszközökre és tudásra van szükséged egy egyedi weboldal készítéséhez?

Egy egyedi weboldal készítéséhez nem elég csak egy ötlet és egy számítógép. Szükséged lesz néhány eszközre és tudásra is, amelyek segítenek megvalósítani a terveidet. Nézzük, mire van szükséged:

 • Domain név: Ez az a cím, amelyen a weboldalad elérhető lesz az interneten. Fontos, hogy válassz egy könnyen megjegyezhető, releváns és egyedi domain nevet, amely jól tükrözi a weboldalad tartalmát és célját. A domain nevet regisztrálnod kell egy domain szolgáltatónál, aki biztosítja a weboldalad elérhetőségét. A domain név ára általában éves díjas, és 1000-10 000 forint között mozog.
 • Tárhely: Ez az a hely, ahol a weboldalad fájljai tárolódnak. A tárhely szolgáltató biztosítja a weboldalad működését, sebességét és biztonságát. A tárhely ára függ a tárolt adatok mennyiségétől, a rendelkezésre álló erőforrásoktól és a kiegészítő szolgáltatásoktól. A tárhely ára általában havi vagy éves díjas, és 500-50 000 forint között mozog¹.
 • Webfejlesztő eszközök: Ezek azok a programok, amelyekkel megtervezheted, megírhatod és tesztelheted a weboldalad kódját. A webfejlesztő eszközök között vannak olyanok, amelyek segítenek a grafikai tervezésben, mint például a Photoshop vagy az Illustrator; olyanok, amelyek segítenek a kódolásban, mint például a Visual Studio Code vagy az Atom; és olyanok, amelyek segítenek a tesztelésben, mint például a Chrome DevTools vagy az Firefox Developer Tools. A webfejlesztő eszközök ára változó, vannak ingyenes és fizetős verziók is³.
 • Webfejlesztő tudás: Ez az a tudás, amellyel képes vagy megírni és megérteni a weboldalad kódját. A webfejlesztő tudás magában foglalja a HTML, CSS és JavaScript nyelvek ismeretét, amelyekkel megadhatod a weboldalad szerkezetét, stílusát és interaktivitását; valamint más nyelvek és technológiák ismeretét, amelyekkel bővítheted a weboldalad funkcióit és kapcsolatot teremthetsz más rendszerekkel. A webfejlesztő tudást tanfolyamokon, könyveken vagy online forrásokon keresztül szerezheted meg.

Weboldal, Webáruház készítés - 100% garanciával, akár 1 héten belül

Nincs kedved vagy időd foglalkozni Weboldalad elkészítésével? Nem gond, szervezd ki!
Eddig több, mint 80 cég weboldalán, webáruházán dolgozhattunk. Tégy próbára minket Te is!

Hogyan tervezd meg az egyedi weboldalad felépítését és navigációját?

A weboldalad felépítése és navigációja nagyban befolyásolja a látogatók élményét és viselkedését. Ha egy weboldal átlátható, logikus és könnyen használható, akkor a látogatók hosszabb ideig maradnak rajta, több oldalt néznek meg, és nagyobb eséllyel vesznek igénybe a szolgáltatásaidat vagy vásárolnak a termékeidből. Ha viszont egy weboldal zavaros, bonyolult és nehezen kezelhető, akkor a látogatók hamar elpártolnak róla, és a konkurenciához fordulnak. Hogyan tervezd meg tehát az egyedi weboldalad felépítését és navigációját?

Íme néhány tipp:

 • Gondold át, hogy milyen tartalmakat szeretnél megjeleníteni a weboldaladon, és rendezd őket kategóriákba és aloldalakba. Próbálj meg minél kevesebb főmenüpontot létrehozni, maximum 6-8-at. A főmenüpontok alatt használhatsz legördülő menüket vagy almenüket, de ezeket se túl sokat. A menüpontok neve legyen rövid, egyértelmű és releváns.
 • Tervezd meg a weboldalad elrendezését, vagyis hogy hol helyezkedjenek el a különböző elemek, mint például a fejléc, a lábléc, a szöveg, a képek, a gombok stb. Használj egyszerű és tiszta elrendezést, amely segíti a látogatók figyelmének irányítását. Kerüld a túlzsúfolt és zavaró elrendezést, amely elveszi a látogatók fókuszát. Használj fehér teret a weboldaladon, hogy létrehozz egy kellemes vizuális hatást.
 • Tervezd meg a weboldalad navigációját, vagyis hogy hogyan tudnak a látogatók mozogni a különböző oldalak között. Használj egyértelmű és jól látható navigációs elemeket, mint például menüsorokat, linkgyűjteményeket, vissza gombokat stb. Biztosítsd a látogatóknak, hogy mindig tudják, hogy hol vannak a weboldaladon, és hogy hogyan juthatnak el más oldalakra. Használj olyan navigációs elemeket is, amelyek ösztönzik a látogatókat a cselekvésre, mint például hívások az akcióra (call to action), regisztrációs űrlapok stb.

Hogyan írj vonzó és értékes tartalmat az egyedi weboldaladra?

A weboldalad tartalma az, ami megfogja a látogatók figyelmét, információt ad nekik, meggyőzi őket a termékeidről vagy szolgáltatásaidról, és cselekvésre ösztönzi őket. A tartalomnak tehát nem csak szépnek, hanem hasznosnak és hatásosnak is kell lennie. Hogyan írj tehát vonzó és értékes tartalmat az egyedi weboldaladra?

Íme néhány tipp:

 • Ismerd meg a célközönségedet: Tudnod kell, hogy kiknek írsz, milyen problémáik, igényeik, elvárásaik vannak, milyen nyelvezetet használnak, milyen stílus tetszik nekik. Így tudsz olyan tartalmat írni, ami rájuk szabott, érthető és megnyerő számukra.
 • Válassz releváns témákat: Ne írj olyan dolgokról, amik nem kapcsolódnak a weboldalad céljához vagy profiljához. Válassz olyan témákat, amik érdekesek, hasznosak vagy szórakoztatóak a célközönséged számára, és amik bemutatják a termékeidet vagy szolgáltatásaidat. Keress olyan kulcsszavakat, amikre sokan keresnek a Google-ben, és amik jól illeszkednek a témáidhoz.
 • Írj egyedi tartalmat: Ne másold le más weboldalak tartalmát, mert ez nem csak jogilag problémás lehet, hanem a Google is bünteti az ilyen weboldalakat. Írj saját szavakkal, saját tapasztalataid alapján, saját véleményeddel. Adj hozzá valami újat, valami egyedit a témához, ami megkülönböztet téged a többiektől.
 • Írj vonzó címet és bevezetést: A cím és a bevezetés az első dolog, amit a látogatók olvasnak a weboldaladon. Ha ezek nem fogják meg őket, akkor nem fognak tovább olvasni. A címnek legyen figyelemfelkeltő, kíváncsiságot kelteni és összefoglalni a tartalom lényegét. A bevezetésnek legyen rövid, érdekes és informatív. Mutasd be a témát, vázold fel a problémát vagy a kérdést, amire választ fogsz adni a tartalomban.
 • Írj értékes tartalmat: A tartalomnak legyen hasznos és értékes a látogatók számára. Adj nekik olyan információt, tanácsot vagy megoldást, ami segít nekik valamilyen módon. Használj tényeket, adatokat vagy példákat az állításaid alátámasztására. Legyél hiteles és őszinte. Ne írj túl hosszan vagy túl röviden. Tartsd szem előtt a célodat: eladni egy terméket vagy szolgáltatást, feliratkoztatni egy hírlevélre stb.

Hogyan optimalizáld az egyedi weboldaladat a keresők és a felhasználók számára?

A weboldalad optimalizálása nem csak a keresőknek fontos, hanem a felhasználóknak is. Ha a weboldalad gyorsan betöltődik, jól megjelenik különböző eszközökön, és könnyen megtalálható a Google-ben, akkor nagyobb eséllyel vonzod a látogatókat, és alakítod őket vevőkké vagy ügyfelekké. Hogyan optimalizáld tehát az egyedi weboldaladat a keresők és a felhasználók számára?

Íme néhány tipp:

 • Használj reszponzív webdesign-t: A reszponzív webdesign azt jelenti, hogy a weboldalad alkalmazkodik a különböző képernyőméretekhez és felbontásokhoz, így mindig jól néz ki asztali számítógépen, laptopon, tableten vagy okostelefonon. A reszponzív webdesign nem csak a felhasználói élményt javítja, hanem a Google is előnyben részesíti a mobilbarát weboldalakat¹.
 • Csökkentsd a weboldalad betöltési idejét: A weboldalad sebessége nagyon fontos tényező a keresőoptimalizálásban és a felhasználói elégedettségben. Ha a weboldalad túl lassan tölt be, akkor elveszítheted a türelmetlen látogatókat, akik inkább más oldalakra mennek. A weboldalad sebességét több módon is növelheted, például tömörítve a képeket, minimalizálva a kódokat, használva gyorsítótárazást vagy CDN-t (Content Delivery Network).
 • Használj keresőbarát URL-eket: A URL-ek azok a címek, amelyek megjelennek a böngésző címsorában, és amelyek alapján a Google és más keresők azonosítják és indexelik a weboldalaidat. A URL-eknek legyenek rövidek, egyszerűek és beszédesek, vagyis tartalmazzák a kulcsszavakat, amelyek leírják az oldal tartalmát. Kerüld az olyan URL-eket, amelyek túl hosszúak, bonyolultak vagy értelmetlenek.
 • Használj meta címkéket és leírásokat: A meta címkék és leírások olyan információk, amelyek nem jelennek meg magán a weboldalon, hanem csak a keresők számára láthatók. A meta címkék és leírások segítenek a Google-nek megérteni, hogy miről szól az oldalad, és hogyan jelenítse meg azt a találati listában. A meta címnek legyen figyelemfelkeltő és tartalmazza a fő kulcsszót. A meta leírásnak legyen rövid (kb. 160 karakter) és összefoglalja az oldal lényegét.

Weboldal, Webáruház készítés - 100% garanciával, akár 1 héten belül

Nincs kedved vagy időd foglalkozni Weboldalad elkészítésével? Nem gond, szervezd ki!
Eddig több, mint 80 cég weboldalán, webáruházán dolgozhattunk. Tégy próbára minket Te is!

Mennyibe kerül egy egyedi weboldal készítése, és mire kell számítanod?

Egy egyedi weboldal készítése nem egy egységes árú szolgáltatás, hanem sok tényezőtől függ, hogy mennyibe kerül. Írtunk egy hosszú és átfogó blogbejegyzést is weboldal készítés árak témakörben. A weboldal készítés árakat befolyásolja például az oldal típusa, mérete, funkciói, designja, tartalma, optimalizálása és karbantartása. Általánosságban elmondható, hogy egy egyedi weboldal készítése 250 000 Ft-tól akár több millió Ft-ig is terjedhet.

Mire kell számítanod, ha egy egyedi weboldalt szeretnél?

 • Számíts rá, hogy a weboldal készítés nem egy napos projekt, hanem több hét vagy hónap is eltelhet a tervezéstől a tesztelésig és a beüzemelésig. A weboldal készítés folyamata több lépésből áll, amelyek között szükség van a kommunikációra, az egyeztetésre és a visszajelzésre mind a fejlesztő, mind a megrendelő részéről.
 • Számíts rá, hogy a weboldal készítés nem egy egyszeri költség, hanem folyamatos befektetést igényel. A weboldaladnak szüksége van tárhelyre és domain névre, amelyek éves díjasak. A weboldaladnak szüksége van frissítésre és karbantartásra, amelyek havi vagy óradíjasak. A weboldaladnak szüksége van marketingre és optimalizálásra, amelyek havi vagy teljesítmény alapú díjasak.
 • Számíts rá, hogy a weboldal készítés nem egy sablonos feladat, hanem egy egyedi megoldást igényel. A weboldaladnak tükröznie kell a céged arculatát, céljait és üzenetét. A weboldaladnak meg kell felelnie a felhasználóid igényeinek és elvárásainak. A weboldaladnak ki kell emelkednie a versenytársaid közül. Mindezek eléréséhez szükség van a fejlesztő kreativitására, tapasztalatára és szakértelmére.

Mennyi idő alatt készül el egy egyedi weboldal, és hogyan zajlik a folyamat?

Egy egyedi weboldal elkészítése nem egy gyors és egyszerű feladat, hanem egy komplex és kreatív folyamat, amely több hét vagy hónap is igénybe vehet. A weboldal elkészítésének időtartama függ az oldal típusától, méretétől, funkcióitól, designjától, tartalmától és a fejlesztő és a megrendelő közötti kommunikációtól. Általánosságban elmondható, hogy egy egyszerű bemutatkozó weboldal elkészítése 2-4 hétig tart, egy bonyolultabb webáruház vagy portál elkészítése akár 2-4 hónapig is elhúzódhat.

Hogyan zajlik a folyamat?

 • Konzultáció: A folyamat első lépése a konzultáció, amely során a fejlesztő megismeri a megrendelő célcsoportját, céljait, igényeit, elképzeléseit és költségvetését. A konzultáció alapján a fejlesztő elkészíti a tételes árajánlatot és a megbízási szerződést.
 • Tervezés: A folyamat második lépése a tervezés, amely során a fejlesztő elkészíti a weboldal funkcionális terveit (drótvázakat), amelyek megmutatják az oldal felépítését és navigációját. A tervek elfogadása után következik a grafikai tervezés, amely során a fejlesztő elkészíti a weboldal vizuális terveit (mockupokat), amelyek megmutatják az oldal színeit, betűtípusait, képeit stb.
 • Fejlesztés: A folyamat harmadik lépése a fejlesztés, amely során a fejlesztő kódolja a weboldalt a tervek alapján. A fejlesztés során figyelembe veszi a weboldal sebességét, biztonságát, reszponzivitását és keresőbarát voltát. A fejlesztés során a megrendelő online követheti az oldal állapotát és visszajelzést adhat.
 • Tesztelés: A folyamat negyedik lépése a tesztelés, amely során a fejlesztő ellenőrzi a weboldal működését és hibamentességét. A tesztelés során figyel a weboldal kompatibilitására különböző böngészőkkel és eszközökkel, valamint a Google webmester eszközeivel. A tesztelés során javítja az esetleges hibákat vagy hiányosságokat.
 • Átadás: A folyamat ötödik lépése az átadás, amely során a fejlesztő telepíti és beüzemeli a weboldalt a megrendelő által választott tárhelyen és domain néven. Az átadás során átadja a weboldal forráskódját és adminisztrációs felületét is. Az átadás után részletes tájékoztatást ad a megrendelőnek arról, hogyan tudja kezelni és frissíteni

Összegzés az egyedi weboldal készítésről

Reméljük, hogy ezzel a cikkkel segítettünk neked abban, hogy megismerd az egyedi weboldal készítésének alapjait és lehetőségeit. Ha szeretnél egy olyan weboldalt, ami teljesen az igényeidre és elképzeléseidre szabott, akkor érdemes fontolóra venned az egyedi fejlesztést. Ha viszont egy egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb megoldást keresel, akkor a WordPress is kiváló választás lehet. Erről írtunk egy átfogó blogcikket. Amennyiben érdekel a téma, ezen a linken keresztül elolvashatod. Bármelyik utat is választod, fontos, hogy tudd, hogy a weboldalad nem csak egy statikus dolog, hanem egy folyamatosan fejlődő és változó projekt, amelyet rendszeresen frissítened és karbantartanod kell. Ha szükséged van segítségre vagy tanácsra a weboldalad készítésével vagy fejlesztésével kapcsolatban, keress bennünket bizalommal

Weboldal, Webáruház készítés - 100% garanciával, akár 1 héten belül

Nincs kedved vagy időd foglalkozni Weboldalad elkészítésével? Nem gond, szervezd ki!
Eddig több, mint 80 cég weboldalán, webáruházán dolgozhattunk. Tégy próbára minket Te is!

Blogposztok, amik még érdekelhetnek

reszponzivweboldalkeszites-reszponziv_weboldal_keszites
Reszponzív Weboldal Készítés

Reszponzív Weboldal Készítés Infók és Árak 2024-ben

A reszponzív weboldal készítés egy olyan módszer, amelynek segítségével a weboldalak automatikusan alkalmazkodnak a különböző eszközök képernyőméretéhez és felbontásához. A reszponzív weboldalak előnyei közé tartozik,

Tovább olvasom »
wprocketbeallitasa_wprocketbeállítás_wprocket_rmwebstudio_wordpressweboldalkeszites
Sebességoptimalizálás

WP Rocket telepítése és beállítása

A WP Rocket egy népszerű és hatékony gyorsítótár-bővítmény az elkészült WordPress weboldalakhoz. A WP Rocket segítségével javíthatod weboldalad sebességét és teljesítményét, valamint csökkentheti a szerver

Tovább olvasom »

Várj! Még ne lépj ki, csak egy perc az egész.

Könnyen elképzelhető, hogy megtaláltad a céged számára tökéletes kivitelezőt. Kérj ingyenes visszahívást.